OKTIG rendszer intézményi igénylő felület - BELÉPÉS »
 
 

Diákigazolvány

Általános jellemzők

A diákigazolvány mérete: bankkártya méretű (85,6x54 mm)
Anyaga: műanyag (PVC)
Szín: narancs-barna

Grafika: A kétnyelvű rovatmegnevezések és a keretezés barna színnel kerülnek megjelenítésre. A "NEK" rövidítésből kialakított alnyomat az előoldalon a "CSALÁDI ÉS UTÓNÉV", a "SZÜLETÉSI IDŐ ÉS HELY" és az "AZONOSÍTÓ SZÁM" rovatmegnevezések háttereként, valamint a hátoldalon az "IGAZOLVÁNY KIÁLLÍTÁSÁNAK NAPJA", az "ÉRVÉNYESÍTHETŐSÉG ÉVE" és a "KÁRTYA BIRTOKOSÁNAK CÍME" rovatok háttereként jelenik meg részben narancs, részben pedig barna színnel.

Az előoldalon a "DIÁKIGAZOLVÁNY", a "KÁRTYASZÁM", a "MUNKAREND" és az "ALÁÍRÁS" rovatmegnevezések háttere a "MAGYARORSZÁG" feliratot tartalmazó világosbarna alnyomat. Ugyanez az alnyomat jelenik meg a hátoldalon a "KIBOCSÁTÓ MEGNEVEZÉSE", a "TANULÓI JOGVISZONYT IGAZOLÓ INTÉZMÉNY", a vonalkód, a NEK logó és a "MATRICA" mezőkben is.

Mindkét oldalon a rovatmegnevezések keretezésének belsejében mikroírás található.
Az előoldalon, a jobb alsó sarokban, a fénykép alatt narancs színű "MAGYARORSZÁG" felirat, a megszemélyesítés háttereként pedig a magyar címer látható.

Hátoldalon a jobb felső sarokban az EYCA European Youth Card logó látható fehér mezőben sárga, rózsaszín és fekete színnel nyomtatva.

Egyéb védelem: Az igazolvány előoldalán, a bal felső sarokban található okmánymegnevezés mellett egy optikailag változó tulajdonságú, színváltó "HUN" felirat került elhelyezésre, amely szemből nézve bíbor, míg megdöntve, súrló fényben zöld színű.

Az okmány elő- és hátoldalán kizárólag UV megvilágításban látható a sárgán fluoreszkáló, díszítő rozettában elhelyezkedő "NEK" logó, valamint az előoldalon a fényképmezőben egy fonott rozetta motívum.

Vonalkód: A kártya hátoldalán a bal alsó sarokban elhelyezkedő vonalkód a kártya sorszámát tartalmazza.

Sorszám: A kártya előoldalán a jobb felső sarokban elhelyezkedő sorszámmezőben az adott kártya egyedi sorszáma található, amely összesen 10 karakterből áll. A sorszám tartalmazza az évszámot és a okmány típusának számát, amely a diákigazolvány esetében az "1"-es szám, ezt folyamatos sorszám követi.

Chip: a kártyatest belsejében egy kontaktusmentes Mifare PlusX 4K chip található.

Megszemélyesítés: a fénykép és a személyes adatok felvitele lézergravírozással történik.

A képillusztációk kattintásra nagyobb méretben is megtekinthetők.