OKTIG rendszer intézményi igénylő felület - BELÉPÉS »
 
 

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

OKTATÁSI HIVATAL Ügyfélszolgálata

Személyes ügyfélszolgálat

1122 Budapest, Maros utca 19-21. (Bejárat közvetlenül az utcáról)
Az ügyfélfogadás rendje: hétfőtől csütörtökig 8.00-12.00 és 13.00-16.00, pénteken 8:00-13:30

Az ügyfélszolgálatra személyesen érkezőknek az alábbi járványügyi intézkedésekre szeretnénk felhívni a figyelmüket:

  • Az ügyfélszolgálat területén legfeljebb annyi ember tartózkodhat, amennyi ügyintéző éppen foglalkozik az ügyfelekkel. A többieknek az iroda előtt, szabad téren kell várakozniuk a Kormány által előírt személyes távolságtartás szabályaira is ügyelve.
  • Az ügyfélszolgálaton nincs lehetőség fénymásolásra, tehát mindenkitől kérjük, hogy az eredeti dokumentumok mellett az azokról készült kellő számú fénymásolatot is hozza magával. (Az iroda környékén több fénymásoló szalon is működik.)
    A fénymásolandó iratok szükséges köréről kérjük, hogy előzetesen tájékozódjon a www.oktatas.hu honlapon a Képesítések elismerése menüpontban, vagy nyelvvizsga honosítás ügyében a nyak.oh.gov.hu honlapon, vagy kérje ügyfélszolgálatunk előzetes segítségét e-mailben vagy telefonon.
  • A munkaállomásoknál kizárólag az ügyben eljáró személy tartózkodhat (kivétel ez alól tolmács, illetve fogyatékkal élő kísérője.)
  • Belépés után, ügyintézés előtt használják a kihelyezett kézfertőtlenítőt!
  • Kérjük lehetőleg ne közvetlenül nyitásra érkezzenek, mert ilyenkor általában hosszabban kell várakozni.

A külföldön tanuló magyar állampolgárok diákigazolványa esetében fontos megjegyezni, hogy a 2019/2020. tanév első féléves matricája a veszélyhelyzeti intézkedés miatt 2020. december közepéig érvényes - így kérjük, hogy lehetőség szerint ennek kapcsán csak azok keressék fel az ügyfélszolgálatot, akiknek eleve nincs első féléves matricájuk sem, vagy új igénylést szeretnének leadni. (Nem kell tehát most bejönni csak a második féléves matrica érvényesítése miatt, elegendő majd szeptemberben a következő tanévi első féléves matrica miatt.)

E-mail: igazolvany@oh.gov.hu | info@diakigazolvany.hu
Telefon: +36-1/ 374-2157
Fax: +36-1/374-2476

Telefonos ügyfélszolgálat

+36-1/266-77-33

diakigazolvany.huoktatas.hu

Az Oktatási Hivatal átvette a diákigazolvány ügyintézésének kezelését. Minden diákigazolványokhoz kapcsolódó küldeményt, megrendelőt, formanyomtatványt, regisztrációs lapot a már korábban használt postacímre kell küldeni (1363 Budapest Pf. 19.). Kérjük, hogy címzettként az Oktatási Hivatalt tüntessék fel!